21 found.
Sort By: Default

VUOKRA-ASUNNOT

ES-Laatuasunnot Oy ja sen  tytäryhtiöt omistavat  229 kpl laadukkaita vuokra-asuntoja Kouvolassa ja Kotkassa.

ES-laatuasunnot Oy:n vuokra-asunnoista 216 kpl on asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus aran  arava- tai korkotukilainoituksella toteutettuja.

Tutustuthan esittelyvideoihimme 

Klikkaamalla yllä olevaa tekstiä pääset katsomaan videot.

Vuokranmäärityksiä valvotaan asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus aran toimesta.

Asunto Oy Valkealan Jokelanpuisto on vapaarahoitteinen 13  vuokra-asunnon  rivitalokohde, jossa asukasvalintojen suhteen ei ole rajoitteita.


ASUMISOIKEUSASUNNOT

ES-Laatuasumisoikeus Oy omistaa 76 kpl asumisoikeusasuntoja Kouvolan alueella.

Laki asumisoikeusasunnoista turvaa asumisoikeuden haltijan aseman.  Oheisesta linkistä löydät ajantasaisen lain Finlex:stä.

Maksamalla asumisoikeusmaksun, joka on 15 % asunnon hinnasta sekä kuukausittain kohtuullista käyttövastiketta, saat oikeuden hallita asunto aivan kuin se olisi turvallinen omistusasunto.

Luopuessasi asumisoikeudesta saat sijoituksesi takaisin rakennuskustannusindeksillä tarkistettuna.

Käyttövastikkeen määrityksiä valvotaan asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus aran toimesta.

Asumisoikeushakemus jätetään ES-yhtiöiden toimistolle ja sieltä hakemus toimitetaan asumisoikeusjononumeron vahvistamiseksi Kouvolan kaupungin asuntotoimeen.  Asuntoviranomainen vahvistaa valinnat asumisoikeudenhaltijaksi asumisoikeusyhtiön esityksestä noudattaen jononumerojärjestystä.


PALVELUKESKUKSET

ES-Laatuasunnot Oy:n erityisryhmille suunnatut kohteet sijaitsevat Kotkassa.  Kohderyhminä ovat muistihäiriöiset ja huonokuntoiset vanhukset, mielenterveyskuntoutujat sekä kehitysvammaiset.  Asuinpaikkoja on tällä hetkellä käytössä kaikkiaan 232 kpl.

Kohteiden tarvekartoitus on suoritettu Kotkan kaupungin palvelurakennesuunnitelmien yhteydessä kunkin erityisryhmän osalta.   Hankesuunnittelussa on otettu asumisen erityistarpeet huomioon.

 

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ara on taloudellisesti mahdollistanut kohteiden toteutuksen myöntämällä korkotukilainoitusta sekä erityisryhmien investointiavustusta.

Vuokran määrityksiä valvotaan asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus aran toimesta.

Asukasvalinnat suorittaa kunkin erityisryhmän palvelutuotannosta vastaava osasto Kotkan kaupungin organisaatiossa.  Linkit yhteyshenkilöihin löytyvät kohdekohtaisista esittelyistä.