Palovaroittimien uusinta vuokra- ja asumisoikeuskohteissa

ES-Laatuasunnot Oy , ES-Laatuasumioikeus Oy ja Asunto Oy Valkealan Jokelanpuisto ovat sopineet 20.12.2016 Sammuntihuolto Santtu Aitala Oy:n kanssa palovaroittimien uusinnasta kaikissa ko. yhtiöiden vuokra- tai asumisoikeushuoneistoissa.

Varoittimet vaihdetaan Kidde 10Y29 litiumakullisiin.  Varoittimella sekä akulla on 10 vuoden takuu.

Sisäasiainministeriö on antanut asetuksen (239/2009) palovaroittimien sijoittamisesta ja kunnossapidosta. Vuoden 2010 alusta tuli voimaan määräys, jonka mukaan asunnon jokaisen kerroksen alkavaa 60 huoneneliötä kohden tulee olla vähintään yksi palovaroitin.  Mikäli huoneisto on kaksikerroksinen, on molemmissa kerroksissa oltava vähintään yksi varoitin.  Vaihtotyö suoritetaan vuoden 2017 puolella.

Tarkka ajankohta vaihtotyölle ilmoitetaan kohdekohtaisesti huoneistoihin jaettavalla tiedotteella.

Tavoitteena on luoda turvallisempi asuinympäristö kaikille asukkaillemme.  Huoneistoissa on nykyiselläänkin palovaroittimet.  Tarkastuksissa on kuitenkin todettu varoittimien olevan usein toimintakyvyttömiä pattereiden puuttuessa.  Lisätietoja antaa Anne Jalkanen puh. 040 5293910.